Skip to main content

Gezondheid & vitaliteit

Visie op gezondheid & gedrag

Het uitgeven van onze energie doen we zowel wanneer we aan het werk zijn als wanneer we in onze privétijd actief zijn. Maar wanneer herstellen we van die energieuitgifte en hoeveel tijd kost dat? Vrijwel iedereen weet dat goed eten en bewegen belangrijk zijn. Toch is het lastig om de verleiding te weerstaan van lekker op de bank hangen en veel suiker eten. Beter Vitaal kijkt samen met mensen naar alles wat nodig is om wel gezond te kunnen leven.

Iedereen verdient het om zicht te hebben op wat hij nodig heeft om te bloeien. Om zich energiek te voelen. Om te presteren. Bij Beter Vitaal werken we aan het persoonlijk leiderschap en de vitaliteit van de directie tot en met de medewerkers. Met een heldere visie en onze gedegen aanpak mochten wij al in vele organisaties bijdragen met advies, intensieve coaching en training

Persoonlijk leiderschap

Menselijk gedrag komt deels voort uit ervaringen in het verleden. Op die manier zijn we geconditioneerd. Bij stress, druk of uitputting reageren we (onbewust) nog op de ‘oude manier’. Wanneer mensen ontdekken hoe ze functioneren en belemmerende patronen leren herkennen, kunnen ze opnieuw kiezen hoe ze willen reageren. Hier begint persoonlijk leiderschap.

Vitaliteit

Voor vitaliteit is er een balans nodig tussen de belangrijke pijlers in het leven: een veilig onderkomen, een baan en dierbaren om je heen. Zicht op het belang hiervan en wat er gebeurt als een van deze pijlers minder stevig is, vormt ook een belangrijke voorwaarde voor vitaliteit.

In 4 stappen blijvende effecten in de organisatie
  • Introductie van een nieuwe manier van kijken naar vitaliteit en persoonlijk leiderschap.
  • Training en coaching van directie en management om deze manier van kijken zelf te ervaren.
  • Training van medewerkers, gericht op preventie.
  • Intensieve individuele coaching van medewerkers ter preventie en bij uitval.

Nieuwsgierig geworden?

Mooi, want nieuwsgierigheid is de basis van iedere verandering.  Bel of mail voor een afspraak en kom alles te weten over onze vitaliteitsmatrix en onze visie op vitaliteit.