Skip to main content

Over ons

Beter Vitaal

Organisaties in heel Nederland zoeken naar oplossingen die bijdragen aan de vitaliteit en duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers. Hoe zorg je ervoor dat coaching en training daadwerkelijk effect hebben en dat er ook echt iets verandert?

Beter Vitaal richt zich op gezondheid en gedrag. Professionals vanuit verschillende disciplines werken hier met elkaar samen. Met onze integrale aanpak werken we aan de fysieke, mentale en emotionele gezondheid van mensen.

Ontstaansgeschiedenis

Onze organisatie is opgericht in 2013, onder de naam Medisch Centrum Beter. Een samenwerking tussen verschillende tweedelijns- en eerstelijnszorgverleners en coaches. Allemaal gericht op de vraag: wat heeft iemand nodig om te herstellen en/of zich te ontwikkelen?

Deze samenwerking leidde al snel tot een verzameling van kennis en kunde. Aanvullende trainingen en opleidingen, het bestuderen van wetenschappelijke publicaties en theoretische kaders en vele boeiende bijeenkomsten met vakgenoten maakten dat onze visie steeds helderder werd. Door het intensief werken met veel mensen brachten we onze kennis in de praktijk en zagen we onze visie keer op keer bevestigd.

De ontwikkeling van de vitaliteitsmatrix

Uit de bundeling en ontwikkeling van al deze kennis en ervaring ontstond in 2017 onze vitaliteitsmatrix. Een model waarin alle componenten samenkomen die van invloed zijn op vitaliteit. Hierbinnen zijn fysiologie, conditionering, leefstijl en leefomgeving aan elkaar gekoppeld. Dit vormt de basis van onze coaching- en trainingsprogramma’s, die zorgen voor blijvende positieve effecten bij mensen en organisaties.

Onze aanpak komt voort uit wetenschappelijk onderzoek naar het brein, het autonoom zenuwstelsel en de functie van het hart. We combineren moderne technologie en neurowetenschappelijke inzichten met oude wijsheden en eigen lichaamswijsheid. En niet te vergeten: enorm veel ervaring met het werken met mensen.

Trots dat we werken voor:
Onze waarden

Tegelijk met de ontwikkeling van Beter Vitaal werd steeds duidelijker waar we voor staan en wat voor ons essentieel is in onze relatie met elkaar, met opdrachtgevers en met de mensen die we trainen en coachen. De volgende uitgangspunten vormen de basis van onze organisatie:

  • Vertrouwen: de basis van iedere samenwerking, essentieel om als mens en als organisatie te groeien.
  • Aandacht: de voorwaarde om in het moment te kunnen zijn en op dat moment de beste keuze te maken.
  • Duidelijkheid: door heldere afspraken en duidelijke communicatie weet iedereen waar hij aan toe is en dat geeft rust en overzicht.
  • Resultaat: we brengen mensen en organisaties daadwerkelijk verder met onze visie en manier van werken.

Nieuwsgierig geworden?

Mooi, want nieuwsgierigheid is de basis van iedere verandering. Bel of mail voor een afspraak en kom alles te weten over onze vitaliteitsmatrix en onze visie op vitaliteit.