Skip to main content

Training

Vitaliteit

In onze training vitaliteit draait het om eigen verantwoordelijkheid nemen. Hoe neem je de regie als het gaat om een vitaler leven?

Energie uitgeven, dat kunnen we goed. Bijvoorbeeld wanneer we aan het werk zijn of onze privétijd besteden. Maar wanneer herstellen we daar nu van? Wanneer laden we weer energie op om de volgende dag te kunnen functioneren?

Goed eten en bewegen houdt ons vitaal, dat weten we allemaal. Toch eten we vaak niet gezond en bewegen we steeds minder. Blijkbaar is ‘weten’ dat iets gezond is niet genoeg en is er iets anders dat ons drijft.

In de training geven we hier inzicht in. Waarom doen we wat we doen, hoe werkt de stresscirkel en hoe speelt onze conditionering die in het verleden gevormd is daar een rol in?

Centraal in de training staat dat we deelnemers zelf laten ervaren hoe dit werkt. Doen heeft nu eenmaal meer effect dan luisteren alleen.

Beter Vitaal heeft onze medewerkers laten inzien dat het wegnemen van spanningen begint met het relativeren van je eigen gedrag en de rol die deze in de gespannen arbeidsrelatie speelt.

Werner NawijnOperationeel directeur MCA Alkmaar BV

Meer weten?

We bieden deze training incompany aan bij organisaties met vraagstukken rond vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Vanzelfsprekend komen we graag langs om onze visie op vitaliteit toe te lichten en om te praten over het specifieke vraagstuk binnen jullie organisatie.